Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Seyahat ve Turizm Endüstrisinde Yiyecek ve İçecek
Ders Kodu: REM126
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 6
Amaç

Yiyecek içecek endüstrisinin yapısının kavranmasını sağlamak ve yiyecek içecek işletmelerini yönetebilmek için gerekli olan bilgi ve becerileri kazandırarak turizm endüstrisinin gereksinim duyduğu kalifiye işgücünün yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır

Özet İçerik

Dersin amacına uygun olarak, yiyecek içecek işletmeleri yönetiminde gerekli olan, yönetim, organizasyon yapısı, mutfak yönetimi, servis teknikleri, hijyen gereklilikleri, satın alma ve finansal analizler konusunda bilgi vermektir.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri