Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Yiyecek-İçecek Sektörü ve Girişimcilik
Ders Kodu: REM306
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Turizm ve yiyecek içecek işletmeciliğinde yer alan işletmelerin ne şekilde kuruldukları ve başarı için gerekli olan unsurların incelenmesi amaçlanmıştır.

Özet İçerik

Girişimciliğin tanımı, önemi, ortaya çıkışı, başarılı girişimciler ve özellikleri, ayrıca Kobiler ve işleyiş yapıları ,kuruluş için gerekli mevzuatın incelenmesi. Bunun yanı sıra başarıya giden yollardaki tehlikeler, başarısızlık ve iflasa götüren nedenler ayrıca başarıyı korumak için yapılması gerekenler ders kapsamında analiz edilecektir

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri