
| Ders Kodu | : REM113 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 4 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 4 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Fransızca temel bilgilerinin verilmesinin yanında günlük konuşma kılavuzu eşliğinde karşılaşılabilecek temel sorunları çözme yöntemlerinin öğrenciye verilmesi ve karşılıklı konuşmalarla bu konuların pekiştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu bağlamda dersin amacı, Fransızcayı daha rahat konuşabilme yeteneğinin kazandırmanın yanında yiyecek-içecek hizmetleri konusunda bilgiler verilmesi amaçlanmaktadır.
Dersin amacına uygun olarak, Yiyecek-İçecek işletmelerinde kullanılan Fransızca terimlerin kullanılması ve Fransızca pratik örnekler verilerek kelime bilgisi vermektir.