| 1. | Bilimsel ve mesleki etik değerlere sahip olmak. |
| 2. | Analitik ve eleştirel düşünce yeteneği kazanmak |
| 3. | Yaşam boyu yeni bilgi ve beceriler kazanma gerekliliği |
| 4. | Turizm sektörü ile ilgili temel kavramları bilmek. |
| 5. | Turizm ile doğal, kültürel ve sosyal çevre ilişkileri bilincine sahip olmak |
| 6. | 6Alanında güncel konular ve yapılan araştırmaları takip edebilecek ve iletişim kurabilecek düzeyde yabancı dil bilgine sahip olmak |
| 7. | İkinci bir yabancı dili orta düzeyde kullanabilmek |
| 8. | Ekip çalışması yapma becerisine sahip olmak. |
| 9. | Alanında bilişim teknolojilerini iyi düzeyde kullanabilme becerisine sahip olmak. |
| 10. | Alanında yönetsel bilgi birikimi ve beceriye sahip olmak. |
| 11. | Turizm endüstrisinin gerektirdiği insan ilişkileri ve davranışları konusunda yetkin olmak. |
| 12. | Alanında trendleri takip edebilmek. |
| 13. | Yiyecek içecek işletmeciliği alanında girişimcilik ve işletme kuruluş işlemleri konularına hakim olmak. |
| 14. | Mesleğinin gerektirdiği konularda bilgi ve beceri sahibi olmak. |
| 15. | Yiyecek içecek işletmelerinde kullanılan PC donanım ve ekipman hakkında bilgi sahibi olmak ve kullanabilmek. |
| 16. | Yiyecek içecek işletmelerinde sorunları saptama, çözümüne yönelik kararlar alma ve uygulama becerisine sahip olmak. |