
| Ders Kodu | : REM102 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Yiyecek İçecek işletmeleri ve Otel işletmelerindeki yiyecek İçecek departmanlarında etkin bir menü planlaması yapabilecek noktaların öğretilmesi.
Temel mutfak bilgisi, menü planlama ile ilgili temel kavramları ve ilkeler, beslenme ilkeleri ve menü planlama ilkeleri doğrultusunda menü planlama ve menü tasarımının işletmenin pazarlanmasındaki önemi.
| Dr. Öğr. Üyesi Emrah Köksal SEZGİN |
| 1. | Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular. |
| 2. | Beslenme ilkeleri ve gıda bilimi hakkında bilgi sahibi olur ve alanında uygulamalar |
| 3. | Turizm ve gastronomi alanındaki bilgi ve verileri mesleki anlamda tanımlar, analiz eder, sentezler, yorumlar ve değerlendirir. |
| 4. | Gıda ve yemekleri tarih, coğrafya, kültür ve beslenme bilimleri çerçevesinde değerlendirir. |
| 5. | Yiyecek-içecek alanında klasik ve modern üretim tekniklerini bilir ve uygular. |
| 1. | Küçükaslan Nazife, Baysal Ayşe (2009), Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama , Detay Yayın, Ankara |
| 2. | Altınel Hüseyin (2011),Menü Planlama ve Yönetimi, Detay Yayıncılık, Ankara |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 2 | 42 |
| Ödev | 10 | 1 | 1 | 20 |
| Ara Sınav | 1 | 5 | 1 | 6 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 9 | 1 | 10 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 78 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | |
OÇ-1 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 |
OÇ-2 | 5 | 5 | 3 | 3 | 5 |
OÇ-3 | 5 | 5 | 3 | 4 | 5 |
OÇ-4 | 5 | 4 | 3 | 5 | 5 |
OÇ-5 | 5 | 5 | 2 | 4 | 5 |