
| Ders Kodu | : BDB207 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 2 |
| AKTS | : 4 |
Besinlerin karbonhidrat, protein ve yağ gibi makro besin ögeleri ile enzimler, pigmentler ve lezzet veren bileşikler gibi bileşenlerinin kimyasal özelliklerinin ve üretim-tüketim sürecinde bu özelliklerde gerçekleşen değişiklikleri öğretmek.
Çözeltiler ve kolloid sistemler, karbonhidrat, protein ve yağların yapısı, sınıflandırılması, kimyasal özellikleri, enzimlerin yapısı, sınıflandırılması, besinlerde bulunuşları ve besin sanayiinde kullanım alanları, pigmentler ile tat ve koku öğelerinin özellikleri ve işlevleri
| Dr. Öğr. Üyesi Ayçıl ÖZTURAN ŞİRİN |
| Dr. Öğr. Üyesi Duygu KAYA BİLECENOĞLU |
| 1. | Besinlerin yapısında bulunan makro ögelerin ve diğer bileşenlerin fiziksel ve kimyasal özelliklerini öğrenir. |
| 2. | Besinin kalitesini etkileyen fiziksel ve kimyasal reaksiyonları anlar. |
| 3. | Besinle ilgili temel analizlerin ilkesini kavrar. |
| 4. | Besin kimyası terimlerini anlayabilir. |
| 5. | Gıda bileşenlerinin kimyasal reaksiyonları ve fonksiyonel yapısını kavrayabilir. |
| 1. | Campbell-Platt G. Food Science and Technology. Wiley-Blackwell, Oxford UK, 2009 |
| 2. | Belitz HD.,Grosch W. Food Chemistry. Springer-Verlag Berlin Heidelberg Germany, 1999. |
| 3. | Fennema OR. Food Chemisrty. Third Ed. MarcelDekker, INC. New York, 1996 |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %20 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Laboratuvar | 1 | %20 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 13 | 1 | 2 | 39 |
| Laboratuvar | 12 | 1 | 2 | 36 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 97 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | |
OÇ-1 | 2 | 3 | 2 | 4 | 2 | 3 | 2 | 4 | 4 | 2 | 3 | 2 | 3 | 4 |
OÇ-2 | 3 | 3 | 2 | 3 | 2 | 4 | 2 | 3 | 2 | 1 | 2 | 3 | 2 | 4 |
OÇ-3 | 3 | 3 | 2 | 4 | 2 | 2 | 1 | 2 | 3 | 2 | 4 | 2 | 3 | 2 |
OÇ-4 | ||||||||||||||
OÇ-5 | ||||||||||||||