Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Kalite Kontrolünün Esasları ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri
Ders Kodu: BDB223
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 2
Amaç

Öğrencileri kalite sistem belgeleri (TS ISO EN 9001-2000, TS ISO 22000, TS ISO EN 14001,TS 18001) ve Türk Gıda Mevzuatı konusunda bilgilendirmek. .

Özet İçerik

Kalitenin tanımı ve tarihsel gelişimi, kalite sistem belgeleri (TS ISO EN 9001-2000, TS ISO 22000, TS ISO EN 14001,TS 18001), belgelendirme, kalite-verimlilik ilişkisi, 5179 sayılı Gıdaların Üretimi,Tüketimi ve Denetlenmesine dair kanun ve ilgili yönetmelikleri, Türk Gıda Kodeksi ve ekleri (Ürün tebliğleri), bilirkişilik ve diğer meslek yasaları. .

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri