Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Biyoteknolojisi
Ders Kodu: BDB314
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Gıda maddeleri üretiminde ve gıdaya dönüşen bitkisel ve hayvansal üretimde geleneksel ve modern biyoteknolojk yöntemlerin kullanımı ayrıca farklı amaçlarla kullanılan hammadde ve katkı maddelerinin üretiminde biyoteknolojik yöntemlerin kullanımı konusunda bilgiler vermektir.

Özet İçerik

Biyoteknolojiyi ve gıda biyoteknolojisi kullanılarak elde edilen ve ekonomik değeri olan ürünler, ilgili olduğu uygulama alanları, fermentasyon, klasik ve modern teknikler, genetiği değiştirilmiş organizmalar.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri