
| Ders Kodu | : BDB116 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Ülke ekonomisi ve üretimde önemli rol oynayan işçilerin sağlığı ve iş güvenliğinde beslenmenin önemini kavratmak. İşçilerin enerji ve besin ögesi ihtiyaçlarını tartışmak ve çalışma performanslarında beslenmenin rolünü anlatmak.
İş sağlığı ve güvenliği, meslek gruplarına göre enerji ve besin ögesi ihtiyaçları, iş yeri ve iş dışında işçilerin beslenme ilkeleri ve uygulamaları, meslek gruplarına göre menü hazırlama ilkeleri.