Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Toplu Beslenme Hizmetlerinde Kalite Sistemleri
Ders Kodu: BDB425
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Toplu beslenme sistemlerinde kalite yönetim sistemleri konusunda bilgi ve beceri kazandırılması amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

Kalitenin tanımı ve önemi, gıda güvenliği, kalite sistemleri ve tüketici beklentileri, ISO 9000:2000 Kalite Yönetim Sistemi, HACCP sisteminin tanımı, önemi, tarihçesi, amaçları ve yararları ve HACCP sistemindeki ana tanımlar, Gıda güvenliği ön gereksinim programları, HACCP sistemi ön hazırlık adımları, HACCP sisteminin temel prensipleri ve uygulanması, ISO 9000:2000 Kalite Yönetim Sistemi ile HACCP sisteminin entegreolarak kurulması, TS EN ISO 22000 ve FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, Gıda güvenliğinde yeni yaklaşımlar.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri