
| Ders Kodu | : BDB428 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Toplu beslenme sistemlerinde standart yemek tarifelerinin ve standart tarife geliştirme aşamalarının öğretilmesi amaçlanmaktadır.
Standart yemek tarifeleri ve önemi, Standart yemek tarife geliştirme aşamaları, standart gramajlar, duyusal değerlendirme
| Öğr. Gör. Mahmut ÇERİ |
| 1. | Standart tarifelerin önemini kavrar, |
| 2. | Standart tarife geliştirme aşamalarını değerlendirir ve her yemek grubuna göre yorumlar |
| 3. | Standart tarife formatı oluşturur |
| 4. | Standart tarifeleri geliştirmede duyusal değerlendirme yöntemlerini kullanır |
| 5. | Yaşam boyu diyet gerektiren hastalıklarda standart tarifeler geliştirir. |
| 1. | Merdol T.K. (2003), Toplu Beslenme Yapılan Kurumlar İçin Standart Yemek Tarifeleri, 3.Baskı, Hatipoğlu Basım ve Yayım San. Tic. Ltd. Şti. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 13 | 4 | 2 | 78 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 100 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | |
OÇ-1 | 2 | 3 | 2 | 2 | 2 | 3 | 2 | 2 | 4 | 2 | 3 | 3 | 2 | 2 |
OÇ-2 | 3 | 3 | 2 | 1 | 2 | 3 | 3 | 3 | 2 | 1 | 2 | 3 | 2 | 1 |
OÇ-3 | 4 | 2 | 3 | 2 | 2 | 3 | 3 | 3 | 2 | 4 | 3 | 2 | 3 | 4 |
OÇ-4 | 3 | 2 | 3 | 3 | 5 | 4 | 2 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 | 2 | 3 |
OÇ-5 | 4 | 2 | 3 | 3 | 2 | 4 | 2 | 3 | 3 | 2 | 4 | 2 | 3 | 2 |