
| Ders Kodu | : BDB205 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Öğrencilere beslenmede kullandığımız temel gıdaların bileşimlerini değerlendirebilmek, Özelliklerini ve besin değerlerini sorgulayabilmek
Gıdaların besin değeri ve bileşimleri
| Dr. Öğr. Üyesi Ali GÖNCÜ |
| 1. | Et ve et ürünlerinin oluşumundaki bileşenleri açıklar. |
| 2. | Salam, sosis ve pastırma ürünlerinin oluşumundaki bileşenleri açıklar. |
| 3. | Süt ve süt ürünleri ürünlerinin oluşumundaki bileşenleri açıklar. |
| 4. | Alkollü içecek ve alkolsuz içecek ürünlerinin oluşumundaki bileşenleri açıklar. |
| 5. | Salam, sosis ve pastırma ürünlerinin besin değerlerini hesaplar. |
| 6. | Süt ve süt ürünleri ürünlerinin besin değerlerini hesaplar. |
| 1. | Gıda bilimi ansiklopedisi |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 13 | 3 | 2 | 65 |
| Ara Sınav | 1 | 12 | 1 | 13 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 15 | 1 | 16 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 94 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | |
OÇ-1 | 2 | 3 | 2 | 2 | 2 | 3 | 2 | 3 | 2 | 3 | 2 | 3 | 2 | 5 |
OÇ-2 | 3 | 3 | 2 | 2 | 1 | 2 | 1 | 2 | 1 | 2 | 3 | 3 | 2 | 3 |
OÇ-3 | 2 | 2 | 1 | 2 | 3 | 2 | 1 | 2 | 2 | 3 | 2 | 1 | 2 | 2 |
OÇ-4 | 3 | 2 | 2 | 3 | 4 | 2 | 2 | 3 | 2 | 3 | 2 | 4 | 2 | 3 |
OÇ-5 | 2 | 2 | 2 | 3 | 2 | 3 | 2 | 2 | 4 | 2 | 3 | 2 | 2 | 3 |
OÇ-6 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 | 2 | 4 | 2 | 3 | 2 | 3 | 2 | 2 | 3 |