
| Ders Kodu | : BDB227 |
| Ders Türü | : Bölüm Dışı Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Sürdürülebilir beslenme ve yaşam kavramlarını öğrenmek, sürdürülebilir beslenme modellerini incelemek, sürdürülebilir beslenmenin toplum sağlığı üzerindeki etkilerini değerlendirmek ve beslenmenin geleceği konusunda fikir sahibi olmak
sürdürülebilirlik kavramı, sürdürülebilir beslenme, sürdürülebilir beslenme modelleri, sürdürülebilir beslenmenin toplum sağlığına etkileri
| Dr. Öğr. Üyesi Ayçıl ÖZTURAN ŞİRİN |
| 1. | Sürdürülebilir beslenme kavramını öğrenir |
| 2. | Sürdürülebilir beslenmenin toplum sağlığı üzerindeki etkilerini öğrenir |
| 3. | Sürdürülebilir beslenme modellerini öğrenir |
| 4. | Beslenmenin geleceği konusunda fikir sahibi olur |
| 5. | Sürdürülebilir beslenme ve çevre için sorumluluklarını öğrenir |
| 1. | Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri |
| 2. | güncel literatür |
| 3. | FAO/WHO. Sustainable healthy diets – Guiding principles. Rome, 2019. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 4 | 2 | 84 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 106 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | |
OÇ-1 | 5 | 4 | 5 | 1 | 5 | 2 | 1 | 1 | 5 | 1 | 4 | 3 | 2 | 1 |
OÇ-2 | 5 | 4 | 4 | 1 | 4 | 2 | 1 | 1 | 4 | 1 | 5 | 2 | 2 | 1 |
OÇ-3 | 4 | 5 | 4 | 1 | 4 | 2 | 1 | 1 | 4 | 1 | 4 | 2 | 1 | 1 |
OÇ-4 | 5 | 4 | 4 | 1 | 5 | 2 | 1 | 1 | 4 | 1 | 4 | 3 | 2 | 1 |
OÇ-5 | 4 | 5 | 5 | 1 | 4 | 2 | 1 | 1 | 5 | 1 | 4 | 2 | 2 | 1 |