
| Ders Kodu | : ZTB503 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Serin iklim tahıllarında ürün kalitesini ortaya koymak amacıyla yetiştirme tekniklerinin, kalite parametrelerin ve analiz yöntemlerin tanıtılması
Serin iklim tahıllarında kalitenin ölçütlerinin belirlenmesi ve artırılması
| Prof. Dr. Osman EREKUL |
| 1. | 1.Ekmeklik buğdayda tane kalitesinin belirlenmesi |
| 2. | 2. Makarnalık buğday da tane kalitesi |
| 3. | 3. Maltlık arpa tanesinde kalitesinin ölçütleri |
| 4. | 4. Yulaf, çavdar ve tritikale tanelerinde kalitelerinin belirlenmesi |
| 5. | Tane morfolojisi, verim öğeleri ve kalite ilişkileri |
| 1. | Diepenbrock, W., F. Ellmer, and J. Léon, 2005: Ackerbau, Pflanzenbau und Pflanzenzüchtung, Verlag Eugen Ulmer, Stuttgart, Germany. |
| 2. | Geisler, G., 1988: Ertragsphysiologie von Kulturarten des gemäßigten Klimas. Verlag Paul Parey, Berlin und Hamburg |
| 3. | Gooding, M. J., and W. P. Davies, 1997: Wheat Production and Utilization. CAB International, Wallingford, UK. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %30 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %70 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 4 | 1 | 70 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 7 | 1 | 112 |
| Ara Sınav | 1 | 8 | 1 | 9 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 14 | 1 | 15 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 206 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | |
OÇ-1 | 5 | 4 | 3 | 2 | 1 | 2 | 3 | 5 | 5 | 4 |
OÇ-2 | 5 | 4 | 4 | 2 | 2 | 2 | 2 | 5 | 5 | 5 |
OÇ-3 | 4 | 5 | 3 | 2 | 2 | 2 | 3 | 4 | 5 | 4 |
OÇ-4 | 4 | 4 | 4 | 1 | 2 | 2 | 1 | 4 | 5 | 5 |
OÇ-5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |