
| Ders Kodu | : BDY500 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 5 |
Toplumda risk grubu içerisinde yer alan yaşlılarda beslenmenin önemini, beslenmeye etki eden etmenleri, beslenme durumunun değerlendirilmesini, yaşlıda besin ve besin ögesi gereksinmelerini, yaşlı sağlığının korunmasını, iyileştirilmesini, geliştirilmesini ve beslenme plan ve programlarının geliştirilmesini, yaşlılarda sıklıkla gözlenen kronik hastalıkların önlenmesini bilmek.
Yaşlılıkta besin tüketimini etkileyen faktörler, beslenmenin önemi, besin ve besin ögesi gereksinimleri, beslenme durumunun değerlendirilmesi, yaşlılıkta besin ve beslenme programları, politikalar, araştırmalar ve eğitim, yaşlılık döneminde sık rastlanılan kronik hatalıkların önlenmesini içermektedir.