Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Teknolojisi Makinaları
Ders Kodu: ZTM614
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Dersin amacı genelde teknik fizik ve termodinamik yasaları. ekstraksiyon çöktürme, merkezkaç kuvvetle ayırma, filitreleme, fermantasyon, pastörize işlemi, sterilize işlemi, buharla muamele, destilasyon, kurutma, kırma-ufalama-öğütme, çeşitlerine ayırma, temizleme, karma-temizleme-dezenfeksiyon prensipleri, uygulamaları ve makinaları konusunda öğrenciyi bilgilendirmektir.

Özet İçerik

Teknik fizik, termodinamik yasaları, ekstraksiyon çöktürme işlemi, merkezkaç kuvvetle ayırma işlemi, filtreleme ve filtreler, fermantasyon işlemi ve aşamaları, pastörize işlemi ve makinaları, sterilize işlemi ve makinaları, huharlı işleme, destilasyon ve buhar kazanları, kurutma, kırma-ufalama-öğütme işlemleri ve makinaları, çeşitlerine ayırma, temizleme ve karma makinaları, dezenfeksiyon prensipleri

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri