Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Süt Sağım Mekanizasyonu Ve İşleme Teknikleri
Ders Kodu: ZTM612
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Bu dersin amacı, Tarım işletmesi büyüklüğüne ve teknolojik gelişmelere göre birçok tiplere sahip sağım makinalarını tanıtmak. Sağımdan sonraki süt soğutma zinciri ve süt işleme tekniklerini ve merkezlerindeki uygulamaları hakkında mesleki bilgi kazandırmaktır.

Özet İçerik

Sağım makinası çeşitleri ve makinaları oluşturan elemanlar, Seyyar sağım makinası ve sabit sağım tesislerinin TSE ve ISO standartlarına göre yapısal ve işlevsel testinde kullanılan ölçüm ve analiz cihazları, Sağım sistemlerindeki yeni gelişmeler, Süt işlemede yeni teknikler

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri