
| Ders Kodu | : ZTM604 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Dersin amacı kurutma işleminin tarihçesi, üründe denge nemi ve kurutma olgusu, kurutma ortamı ve hava gereksinimi, kurutma teorisi, taneli ürünlerin kurutulma esasları, kurutucular ve kurutma yöntemleri, çiftlik kurutucuları, güneş enerjisinden yararlanılarak yapılan kurutmanın esasları ve sebze-meyvelerin kurutulması konusunda öğrenciyi bilgilendirmektir.
Ders kapsamında, tarım ürünleri ile nem arasındaki temel ilişkiler, nemli havanın özellikleri, ürün hava akımı ilişkileri, kurutmayla ilgili temel teorik bilgiler, kurutucular ve kurutma yöntemleri, taneli ürünlerin kurutulması, sebze ve meyvelerin kurutulması, ot kurutma konuları ele alınmaktadır.