Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Beslenme ile Kanatlı Eti ve Yumurta Kalitesi
Ders Kodu: VHB637
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 5
Amaç

Kanatlılarda beslenmenin et ve yumurta kalitesi üzerine etkilerine ilişkin bilgi sahibi olan uzmanlar yetiştirmek.

Özet İçerik

Et ve yumurta kalitesini etkileyen beslenme faktörlerinin neler olduğu bilgisine sahip olur. Etin yağ oranı, kokusu, tadı, protein düzeyi ve mikrobiyolojik içeriği hakkında bilgi sahibidir. Yumurtanın besin madde içeriği ve kalitesini (kokusu, tadı, protein düzeyi ve mikrobiyolojik içeriği) etkileyen etmenler hakkında bilgi sahibidir. Yemin enerji ve protein düzeyinin et ve yumurta kalitesi üzerine olası etkileri hakkında bilgi sahibidir.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri