
| Ders Kodu | : VHB637 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 5 |
Kanatlılarda beslenmenin et ve yumurta kalitesi üzerine etkilerine ilişkin bilgi sahibi olan uzmanlar yetiştirmek.
Et ve yumurta kalitesini etkileyen beslenme faktörlerinin neler olduğu bilgisine sahip olur. Etin yağ oranı, kokusu, tadı, protein düzeyi ve mikrobiyolojik içeriği hakkında bilgi sahibidir. Yumurtanın besin madde içeriği ve kalitesini (kokusu, tadı, protein düzeyi ve mikrobiyolojik içeriği) etkileyen etmenler hakkında bilgi sahibidir. Yemin enerji ve protein düzeyinin et ve yumurta kalitesi üzerine olası etkileri hakkında bilgi sahibidir.