Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Toksikolojisi
Ders Kodu: GMP601
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Gıdalardaki toksik bileşiklerin oluşumları, kaynakları; kimyasal yapıları konularında bilgi sahibi olma.

Özet İçerik

Toksik gıda bileşenleri ve toksisite üzerinde etkili faktörler; Gıdaların toksikolojik değerlendirilmelerinde kullanılan kriterler, yöntemler; Gıda allerjileri ve aşırı duyarlılık; Doğal toksik bileşikler; Pestisitler ve veteriner ilaçları; Gıda kaynaklı mikrobiyal toksinler; Gıda katkı maddeleri; Gıda ambalaj materyalleri; Ağır metaller ve diğer çevresel kontaminantlar; Yeni gıdalar ve GDO’lar; Ulusal ve uluslararası düzenlemeler; Proje sunumları

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri