
| Ders Kodu | : GMP601 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Gıdalardaki toksik bileşiklerin oluşumları, kaynakları; kimyasal yapıları konularında bilgi sahibi olma.
Toksik gıda bileşenleri ve toksisite üzerinde etkili faktörler; Gıdaların toksikolojik değerlendirilmelerinde kullanılan kriterler, yöntemler; Gıda allerjileri ve aşırı duyarlılık; Doğal toksik bileşikler; Pestisitler ve veteriner ilaçları; Gıda kaynaklı mikrobiyal toksinler; Gıda katkı maddeleri; Gıda ambalaj materyalleri; Ağır metaller ve diğer çevresel kontaminantlar; Yeni gıdalar ve GDO’lar; Ulusal ve uluslararası düzenlemeler; Proje sunumları