
| Ders Kodu | : GMP602 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Bu dersin amacı kullanımı yaygın olan bazı baharat çeşitlerini, bunların üretim proseslerini, depolama koşullarını, baharatlardan etken maddelerin ekstraksiyonunu ve bunların insan sağlığına etkilerini tanıtmaktır.
Baharatların tanımlanması ve sınıflandırılması, üretimi, ticari önemi ve tüketimi, etken bileşikleri, hasat sonrası uygulanan işlemler, baharat işleme teknolojileri, baharatların ambalajlanması, depolama koşulları ve baharatların insan sağlığı üzerine etkileri.