Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Baharat Teknolojisi
Ders Kodu: GMP602
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Bu dersin amacı kullanımı yaygın olan bazı baharat çeşitlerini, bunların üretim proseslerini, depolama koşullarını, baharatlardan etken maddelerin ekstraksiyonunu ve bunların insan sağlığına etkilerini tanıtmaktır.

Özet İçerik

Baharatların tanımlanması ve sınıflandırılması, üretimi, ticari önemi ve tüketimi, etken bileşikleri, hasat sonrası uygulanan işlemler, baharat işleme teknolojileri, baharatların ambalajlanması, depolama koşulları ve baharatların insan sağlığı üzerine etkileri.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri