Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Lezzet Bileşikleri
Ders Kodu: GMP603
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Gıdalarda lezzet bileşiklerinin oluşum mekanizmalarını ve analizlerini güncel bilimsel çalışmalar ve endüstriyel teknikler kapsamında tanıtmaktır.

Özet İçerik

Gıdalarda lezzet bileşiklerinin izolasyonu, ayrılması ve tanımlaması; meyve ve sebzelerde lezzet bileşiklerinin oluşum mekanizması; gıdalarda işleme ile oluşan lezzet bileşikleri ve oluşum mekanizmaları; gıdalarda lezzet bileşiklerinin korunumu ve analizleri.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri