
| Ders Kodu | : GMP603 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Gıdalarda lezzet bileşiklerinin oluşum mekanizmalarını ve analizlerini güncel bilimsel çalışmalar ve endüstriyel teknikler kapsamında tanıtmaktır.
Gıdalarda lezzet bileşiklerinin izolasyonu, ayrılması ve tanımlaması; meyve ve sebzelerde lezzet bileşiklerinin oluşum mekanizması; gıdalarda işleme ile oluşan lezzet bileşikleri ve oluşum mekanizmaları; gıdalarda lezzet bileşiklerinin korunumu ve analizleri.