Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Laktik Asit Bakterilerinin Özellikleri ve Gıda Endüstrisinde Kullanımı
Ders Kodu: GMP614
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Dersin amacı, Laktik asit bakterilerinin sınıflandırılması, fizyolojisi ve gıda endüstrisinde kullanımı, sağlık ve hastalık üzerine etkileri hakkında bilgi vermektir.

Özet İçerik

Laktik asit bakterilerinin; sınıflandırılması, fizyolojisi, gıda endüstrisinde kullanımı, fermente gıdalarda stabiliteleri, laktik asit bakterikleri tarafından üretilen antimikrobiyal bileşikler ve bunların patojen ve bozulma etkeni olan bakteriler üzerindeki etki mekanizmaları, sağlık ve hastalık üzerine etkileri,kültür ve probiyotik olarak laktik asit bakterileri

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri