
| Ders Kodu | : GMP617 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Gıda bileşenleri ve bağırsak bağışıklık sistemi arasındaki çeşitli ve karmaşık etkileşimler hakkında bilgi birikimi oluşturulması, öğrencilerin gıda alerjilerini daha iyi anlamalarına ve daha güvenli gıdaları üretmelerine yardımcı olacaktır.
Biyokimya, sindirilebilirlik ve besin allerjenlerinin gastrointestinal yolundaki alımı. Gıda kaynaklı hipersensitiv reaksiyonlar. Gıda allerjenlerinin tanımlanması ve gıda içindeki miktarlarının belirlenmesi için halihazırda mevcut testler ve stratejiler.