Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Alerjenleri
Ders Kodu: GMP617
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Gıda bileşenleri ve bağırsak bağışıklık sistemi arasındaki çeşitli ve karmaşık etkileşimler hakkında bilgi birikimi oluşturulması, öğrencilerin gıda alerjilerini daha iyi anlamalarına ve daha güvenli gıdaları üretmelerine yardımcı olacaktır.

Özet İçerik

Biyokimya, sindirilebilirlik ve besin allerjenlerinin gastrointestinal yolundaki alımı. Gıda kaynaklı hipersensitiv reaksiyonlar. Gıda allerjenlerinin tanımlanması ve gıda içindeki miktarlarının belirlenmesi için halihazırda mevcut testler ve stratejiler.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri