Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıdalarda Renk Maddeleri ve Kullanımları
Ders Kodu: GMP622
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Bu dersin amacı, gıdalarda doğal olarak bulunan pigmentler, gıdaların renklendirilmesinde kullanılan doğal ve sentetik renklendiriciler ve yasal düzenlemeler ile ilgili bilgi vermektir.

Özet İçerik

Bu ders, gıdalarda bulunan renk maddelerinin özellikleri, kimyasal yapıları, stabilitelerini etkileyen faktörler, sentetik ve doğal renk maddeleri ile konuyla ilişkin yasal düzenlemeler konularını kapsar.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri