Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Mühendisliğinde Nanoteknoloji Uygulamaları
Ders Kodu: GMP626
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Bu dersin amacı nanobilim ve nanoteknolojinin gıda alanında kullanımı, nanomalzeme üretim yöntemleri, endüstride kullanılabilecek gıda bazlı mikro/nano parçacıklar, bu nanomalzemelerin karakterizasyonu, nano gıdaların sağlık etkileri ve güvenliği konusunda yasal düzenlemelerin öğrenilmesini sağlamaktır.

Özet İçerik

Nanoparçacıklar/ sentezleme ve analiz teknikleri, polimerik nano ve nanobiyoparçacıklar, nanoölçekli emulsiyon çeşitleri, nanoparçacıkların termodinamik ve kinetik kararlılıkları, nanokompozitler, nanojeller, nanosensörler, nanoenkapsülleme, nanoteknolojide gıda güvenlik kriterleri.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri