
| Ders Kodu | : GMP626 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Bu dersin amacı nanobilim ve nanoteknolojinin gıda alanında kullanımı, nanomalzeme üretim yöntemleri, endüstride kullanılabilecek gıda bazlı mikro/nano parçacıklar, bu nanomalzemelerin karakterizasyonu, nano gıdaların sağlık etkileri ve güvenliği konusunda yasal düzenlemelerin öğrenilmesini sağlamaktır.
Nanoparçacıklar/ sentezleme ve analiz teknikleri, polimerik nano ve nanobiyoparçacıklar, nanoölçekli emulsiyon çeşitleri, nanoparçacıkların termodinamik ve kinetik kararlılıkları, nanokompozitler, nanojeller, nanosensörler, nanoenkapsülleme, nanoteknolojide gıda güvenlik kriterleri.