
| Ders Kodu | : GKA102 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak indikatör mikroorganizmaların sayımı, patojen mikroorganizma analizleri, süt ve süt ürünlerinde ve sularda, et, meyve-sebze, tahıl ve ürünleri ile balda mikrobiyolojik analizler mikrobiyolojik analizleri yapma yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Numune alma, besiyeri hazırlama, Koloni Sayımı, Mikrobiyolojik Analizlere Hazırlık, Kültür Elde Etme, Mikroskobik İnceleme, Et, meyve-sebze, tahıl ve ürünleri, süt ve ürünleri, su ile balda mikrobiyolojik analizler yapma /değerlendirme, Mikrobiyoloji Laboratuvarında Analiz Sonrası İşlemler