Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıdalarda Mikrobiyolojik Analizler
Ders Kodu: GKA102
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 1
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak indikatör mikroorganizmaların sayımı, patojen mikroorganizma analizleri, süt ve süt ürünlerinde ve sularda, et, meyve-sebze, tahıl ve ürünleri ile balda mikrobiyolojik analizler mikrobiyolojik analizleri yapma yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

Numune alma, besiyeri hazırlama, Koloni Sayımı, Mikrobiyolojik Analizlere Hazırlık, Kültür Elde Etme, Mikroskobik İnceleme, Et, meyve-sebze, tahıl ve ürünleri, süt ve ürünleri, su ile balda mikrobiyolojik analizler yapma /değerlendirme, Mikrobiyoloji Laboratuvarında Analiz Sonrası İşlemler

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri