Ders Kodu | : GKA102 |
Ders Türü | : Zorunlu |
Ders Grubu | : Önlisans |
Eğitim Dili | : Türkçe |
Staj Durumu | : Yok |
Teori | : 2 |
Uyg. | : 1 |
Kredi | : 3 |
Laboratuvar | : 0 |
AKTS | : 3 |
Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak indikatör mikroorganizmaların sayımı, patojen mikroorganizma analizleri, süt ve süt ürünlerinde ve sularda, et, meyve-sebze, tahıl ve ürünleri ile balda mikrobiyolojik analizler mikrobiyolojik analizleri yapma yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Numune alma, besiyeri hazırlama, Koloni Sayımı, Mikrobiyolojik Analizlere Hazırlık, Kültür Elde Etme, Mikroskobik İnceleme, Et, meyve-sebze, tahıl ve ürünleri, süt ve ürünleri, su ile balda mikrobiyolojik analizler yapma /değerlendirme, Mikrobiyoloji Laboratuvarında Analiz Sonrası İşlemler
Öğr. Gör. Hafize Ayla SARI |
1. | İndikatör mikroorganizmaların sayımını yapar |
2. | Et ve ürünlerinde mikrobiyolojik analizler yapar/değerlendirir |
3. | Meyve-sebze ve ürünlerinde mikrobiyolojik analizler yapar/değerlendirir |
4. | Tahıl ve ürünlerinde mikrobiyolojik analizler yapar/değerlendirir |
5. | Balda mikrobiyolojik analizler yapar/değerlendirir |
6. | Süt ve Ürünlerinde mikrobiyolojik analizleri yapar/değerlendirir |
1. | "Gıda Mikrobiyolojisi" Ed. Prof. Dr. Osman Erkmen,Eflatun Yayınevi,2010. |
2. | "Gıda Mikrobiyolojisi" Prof. Dr. Adnan ÜNLÜTÜRK, Prof. Dr. Fulya TURANTAŞ |
3. | Arda, M. 2000. Temel Mikrobiyoloji. Medisan Yayın Serisi: 46. Ankara, 548 sayfa |
Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
---|---|---|
Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|---|
Kuramsal Ders | 14 | 1 | 1 | 28 |
Laboratuvar | 14 | 2 | 1 | 42 |
Okuma | 4 | 0 | 1 | 4 |
Bireysel Çalışma | 2 | 0 | 1 | 2 |
Ara Sınav | 1 | 0 | 1 | 1 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 0 | 1 | 1 |
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 78 |
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | |
OÇ-1 | 3 | 4 | 4 | 3 | |||
OÇ-2 | 3 | 4 | 5 | ||||
OÇ-3 | 3 | 5 | |||||
OÇ-4 | 2 | 3 | 5 | ||||
OÇ-5 | 3 | 5 | |||||
OÇ-6 | 3 | 5 | |||||