Ders Kodu | : GKA205 |
Ders Türü | : Zorunlu |
Ders Grubu | : Önlisans |
Eğitim Dili | : Türkçe |
Staj Durumu | : Yok |
Teori | : 2 |
Uyg. | : 1 |
Kredi | : 3 |
Laboratuvar | : 0 |
AKTS | : 3 |
Kırmızı ve kanatlı etlerinde yaygın uygulanan kimyasal ve duyusal analizleri yapabilmek
Duyusal muayeneler, kokuşma testleri ve kimyasal analizler
Doç. Dr. Vadullah EREN |
Dr. Öğr. Üyesi İhsan Bülent HELVA |
1. | Et kaynakları ve et kalitesini bilir |
2. | Et ve ürünlerinde kalite kontrol uygulamalarını yapar |
3. | Karkas oranları ve et randımanları hesaplar |
4. | Et ve ürünlerinde uygulanan duyusal testleri yapar |
5. | Et ve ürünlerinde uygulanan kimyasal analizleri yapar |
1. | Et Bilimi ve Teknolojisi. Aydın Öztan. Gıda Müh. Odası. 2008. ISBN 978-395-632-0 |
2. | Et Muayenesi. Mustafa Tayar & Artun Yıbar.. Dora Basın Yayım Dağıtım. 2013. ISBN 978-605-4485-75-8 |
3. | Et ve Et ürünlerinde Kalite Kontrolü ve Laboratuvar Uygulama Klavuzu. Gökalp,H.Y., Kaya, M., Tülek, Y., Zorba, Ö. Atatürk Üniv.Ziraat Fak. Ofset Tesisi, Erzurum, 2001 |
Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
---|---|---|
Ara Sınav (Vize) | 2 | %50 |
Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %50 |
Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|---|
Kuramsal Ders | 13 | 1 | 2 | 39 |
Uygulamalı Ders | 13 | 0 | 1 | 13 |
Ara Sınav | 1 | 7 | 1 | 8 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 14 | 1 | 15 |
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 75 |
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 3 |
OÇ-2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 3 |
OÇ-3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 3 |
OÇ-4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 3 |
OÇ-5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 3 |