Ders Kodu | : GKA209 |
Ders Türü | : Zorunlu |
Ders Grubu | : Önlisans |
Eğitim Dili | : Türkçe |
Staj Durumu | : Yok |
Teori | : 2 |
Uyg. | : 1 |
Kredi | : 3 |
Laboratuvar | : 0 |
AKTS | : 3 |
Bu derste amaç bal ve şekerli ürünlerin analizlerinin nasıl yapıldığının öğretilmesidir
Balda İletkenlik, Renk, Nem, Toplam Asitlik, Kül, Diastaz Sayısı, Hidroksimetil Furfural (Hmf), İnvert Şeker, Sakkaroz Tayini, Duyusal Analizler, Fiziksel Analizler ve Kimyasal Analizler.
Öğr. Gör. Ali Kemali ÖZUĞUR |
1. | Arıcılık faaliyetlerini bilir |
2. | Balın özelliklerini bilir |
3. | Balda fiziksel Analizleri yapar ve değerlendirir |
4. | Balda kimyasal Analizleri yapar ve değerlendirir |
5. | Şekerli ürünler analizlerini yapar ve değerlendirir |
1. | Doğaroğlu, M.,(2008); modern arıcılık, ISBN:975-942-10-0-3 |
2. | Gıda analizler(BAL ANALİZLERİ 1 541GI0161) MEB. |
Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
---|---|---|
Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|---|
Kuramsal Ders | 14 | 0 | 1 | 14 |
Uygulamalı Ders | 14 | 1 | 1 | 28 |
Ödev | 2 | 1 | 2 | 6 |
Laboratuvar | 2 | 2 | 3 | 10 |
Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 80 |
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | |
OÇ-1 | 3 | ||||||
OÇ-2 | 2 | 2 | 2 | 2 | |||
OÇ-3 | 2 | ||||||
OÇ-4 | 2 | 3 | |||||
OÇ-5 | 2 | 3 | |||||