Ders Kodu | : GKA219 |
Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
Ders Grubu | : Önlisans |
Eğitim Dili | : Türkçe |
Staj Durumu | : Yok |
Teori | : 2 |
Uyg. | : 0 |
Kredi | : 2 |
Laboratuvar | : 0 |
AKTS | : 3 |
Farklı yörelere ait ürünlerin üretimi, ürünlerin özelliklerinde yörenin etkisini ve fonksiyonel gıdaları öğretebilmek.
Türkiye'de ve dünyadaki yöresel gıdalar ve fonksiyonel gıdalar anlatılır.
Öğr. Gör. Ali GÖNCÜ |
1. | Farklı yörelere ait ürünleri bilir |
2. | Yöresel farklılıkları göz önünde bulundurarak yorumlayabilir. |
3. | Fonksiyonel ürün fikri geliştirebilir |
4. | Ürün - sağlık ilişkisini bilir |
5. | Yöresel ürünlerin modern üretimlerini bilir |
1. | Ders Notları, Dr. Oya Irmak şahin cebeci |
Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
---|---|---|
Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|---|
Kuramsal Ders | 14 | 1 | 1 | 28 |
Ödev | 1 | 29 | 1 | 30 |
Ara Sınav | 1 | 5 | 1 | 6 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 75 |
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 1 | 5 | 2 | 5 | 2 |
OÇ-2 | 5 | 5 | 1 | 5 | 2 | 5 | 1 |
OÇ-3 | 5 | 5 | 1 | 5 | 2 | 5 | 1 |
OÇ-4 | 5 | 5 | 1 | 5 | 2 | 5 | 2 |
OÇ-5 | 5 | 5 | 1 | 5 | 2 | 5 | 2 |