Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Yöresel ve Fonksiyonel Gıdalar
Ders Kodu: GKA219
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Farklı yörelere ait ürünlerin üretimi, ürünlerin özelliklerinde yörenin etkisini ve fonksiyonel gıdaları öğretebilmek.

Özet İçerik

Türkiye'de ve dünyadaki yöresel gıdalar ve fonksiyonel gıdalar anlatılır.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Ali GÖNCÜ
Öğrenme Çıktıları
1.Farklı yörelere ait ürünleri bilir
2.Yöresel farklılıkları göz önünde bulundurarak yorumlayabilir.
3.Fonksiyonel ürün fikri geliştirebilir
4.Ürün - sağlık ilişkisini bilir
5.Yöresel ürünlerin modern üretimlerini bilir
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.Ders Notları, Dr. Oya Irmak şahin cebeci
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
1. Hafta - Teorik
Tanışma ve ders hakkında bilgi verme
2. Hafta - Teorik
Ege Bölgesi ürünleri
3. Hafta - Teorik
Karadeniz Bölgesi ürünleri
4. Hafta - Teorik
İç Anadolu Bölgesi ürünleri
5. Hafta - Teorik
Marmara Bölgesi ürünleri
6. Hafta - Teorik
Akdeniz Bölgesi ürünleri
7. Hafta - Teorik
Doğu Anadolu Bölgesi ürünleri
8. Hafta - Ara Sınav (Vize)
Ara Sınav
9. Hafta - Teorik
Güneydoğu Anadolu Bölgesi ürünleri
10. Hafta - Teorik
Dünyada Yöresel Gıdalar
11. Hafta - Teorik
Fonksiyonel Gıdalara Giriş
12. Hafta - Teorik
Diyet Amaçlı Özel Gıdalar
13. Hafta - Teorik
Zenginleştirilmiş Gıdalar
14. Hafta - Teorik
Fonksiyonel Gıda Bileşenleri
15. Hafta - Teorik
Fonksiyonel Gıda Örnekleri
16. Hafta - Dönem Sonu Sınavı (Final)
Dönem Sonu Sınavı
Değerlendirme
Değerlendirme TürüAdetYüzde
Ara Sınav (Vize)1%40
Dönem Sonu Sınavı (Final)1%60
İş Yükü Hesaplaması
EtkinlikSayısıÖn HazırlıkSüreToplam Iş Yükü (Saat)
Kuramsal Ders141128
Ödev129130
Ara Sınav1516
Dönem Sonu Sınavı110111
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat)75
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi
PÇ-1
PÇ-2
PÇ-3
PÇ-4
PÇ-5
PÇ-6
PÇ-7
OÇ-1
5
5
1
5
2
5
2
OÇ-2
5
5
1
5
2
5
1
OÇ-3
5
5
1
5
2
5
1
OÇ-4
5
5
1
5
2
5
2
OÇ-5
5
5
1
5
2
5
2
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu