
| Ders Kodu | : GKA210 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 1 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Bu dersin amacı öğrencilerin ambalaj malzemelerinin fiziksel ve kimyasal özelliklerinin tanımasını ve kullanım alanlarının öğrenilmesini sağlamaktır. Ayrıca öğrencilere akıllı ve aktif ambalaj malzemeleri tanıtmayı ve bu tip malzemelerin çeşitli ürünler ile nasıl etkileştiği ve hangi reaksiyonları verdiği konusunda bilgi sahibi olmalarını amaçlar.
Bu ders gelişmiş gıda ambalajını ve yeni ilerlemeleri kapsar. Bu derste gıda ambalaj materyalleri: metal, plastik ,cam, kağıt, polimerik ambalaj materyalleri özellikleri ve yeni gelişmeler irdelenmektedir. Geçirgenlik ve ölçümleri yapılmaktadır. Gıda ile ambalaj arasındaki etkilesimler: permeabilite, sorpsiyon ve migrasyon etkileşmlerine bakılmaktadır. Çeşitli ülkelerdeki yenilikler ve kullanılma alanları. Özel gıdaların ambalaj materyallerinin seçimi ve paketleme yöntemleri (et ürünlerinin, süt ürünlerinin, meyve ve sebzelerin, fırın ürünleri) öğrenilmektedir