Ders Kodu | : GKA216 |
Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
Ders Grubu | : Önlisans |
Eğitim Dili | : Türkçe |
Staj Durumu | : Yok |
Teori | : 2 |
Uyg. | : 0 |
Kredi | : 2 |
Laboratuvar | : 0 |
AKTS | : 2 |
Ulusal ve bazı bilinen uluslararası gıda standartları / mevzuatları hakkında bilgi sahibi olmak
Türk Gıda Kodeksi ve bazı AB mevzuatları
Dr. Öğr. Üyesi İhsan Bülent HELVA |
1. | Temel hukuk kavramlarını bilir |
2. | Yasal düzenlemelerin önemini ve gerekliliğini bilir |
3. | Gıda üretimi ile ilgili yasal düzenlemeler hakkında bilgi sahibidir |
4. | Güncel mevzuata ulaşır |
5. | Yaygın üretimi olan gıdalara ait standartları incelemiştir |
1. | Türk Gıda Kodeksi http://www.tarim.gov.tr/Mevzuat/Turk-Gida-Kodeksi |
Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
---|---|---|
Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|---|
Kuramsal Ders | 13 | 0 | 2 | 26 |
Ara Sınav | 1 | 7 | 1 | 8 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 13 | 1 | 14 |
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 48 |
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | |
OÇ-1 | 4 | 5 | 2 | 4 | 3 | 5 | 5 |
OÇ-2 | 4 | 5 | 2 | 4 | 3 | 5 | 5 |
OÇ-3 | 4 | 5 | 2 | 4 | 3 | 5 | 5 |
OÇ-4 | 4 | 5 | 2 | 4 | 3 | 5 | 5 |
OÇ-5 | 4 | 5 | 2 | 4 | 3 | 5 | 5 |