Ders Kodu | : EU260 |
Ders Türü | : Bölüm Dışı Seçmeli |
Ders Grubu | : Önlisans |
Eğitim Dili | : Türkçe |
Staj Durumu | : Yok |
Teori | : 2 |
Uyg. | : 0 |
Kredi | : 2 |
Laboratuvar | : 0 |
AKTS | : 2 |
Gıda güvenliğinin önemi, gıda kontaminasyonlarının ve gıdalardaki tehlikelerin insan sağlığı üzerindeki etkileri, gıda güvenliği yönetim sistemleri ve gıda güvenliğinin sağlanması konularında yeterli bilgi vermek.
Gıda güvenliğinin önemi, gıda zehirlenmeleri, gıda kontaminasyonları, gıdalarda fiziksel, kimyasal ve biyolojik tehlikeler ve bunların insan sağlığı üzerindeki etkileri, gıda bozulmaları, gıda güvenliğinin sağlanması prensipleri ve sistemleri, HACCP, gıda işletmelerinde hijyen ve sanitasyon, genetiği değiştirilmiş gıdalar.
Öğr. Gör. Engin YARALI |
1. | Gıda güvenliği kavramını bilir |
2. | Gıdalardaki tehlikeleri kavrar |
3. | Gıda, personel ve işletme hijyenini bilir |
4. | Genetiği değişitirilmiş ve helal gıda kavramlarını bilir |
5. | Gıda güvenliği yönetim sistemlerini bilir |
1. | Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri. Şeminur Topal. 1996. Tübitak- Mam Matbaası. |
2. | Gıda Hijyeni ve Mikrobiyolojisi. İrfan Erol,.2007. Pozitif Matbaacılık. |
3. | Beslenme. Mehmet Demirci. 2010. Onur Grafik. |
4. | Gıda Teknolojisi. Sıdıka Bulduk. Detay Yayıncılık. 2010. |
5. | Gıda Hijyeni ve Sanitasyon. Semra Kayaardı. 2008. Sidas Yay. |
6. | Gıda Endüstrisinde Güvenli Gıda Üretmek. Teslime Mahmutoğlu. 2010. Odtü Yay. |
Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
---|---|---|
Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|---|
Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
Ödev | 2 | 0 | 4 | 8 |
Okuma | 3 | 0 | 2 | 6 |
Ara Sınav | 1 | 4 | 1 | 5 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 6 | 1 | 7 |
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 54 |
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 4 | ||||
OÇ-2 | 4 | 4 | 4 | ||||
OÇ-3 | 5 | 5 | |||||
OÇ-4 | 5 | 5 | |||||
OÇ-5 | 4 | 4 | |||||