Ders Kodu | : EU265 |
Ders Türü | : Bölüm Dışı Seçmeli |
Ders Grubu | : Önlisans |
Eğitim Dili | : Türkçe |
Staj Durumu | : Yok |
Teori | : 1 |
Uyg. | : 1 |
Kredi | : 2 |
Laboratuvar | : 0 |
AKTS | : 2 |
Tekniğine ve ürünün özelliğine uygun pasta ve tatlı yapımını öğrenmek
Ders; pandispanya, pastacı kreması, krem şanti, ganaj, pasta çeşitleri,Yaş pasta uygulamaları, Kutlama pastaları, özel pastalar, mini pastalar, cup cake, çikolata tatlıları, çikolata dekorları konularından oluşmaktadır
Öğr. Gör. Hafize Ayla SARI |
1. | Kıyılarak yapılan hamurun özelliklerini, yapım aşamalarını açıklar, uygulamalarını yapar |
2. | Çırpılarak yapılan hamurun özelliklerini, yapım aşamalarını açıklar, uygulamalarını yapar |
3. | Sütlü tatlıların özelliklerini, yapım aşamalarını açıklar, uygulamalarını yapar |
4. | Hamur tatlılarının özelliklerini, yapım aşamalarını açıklar/sıralar. |
5. | Meyve tatlılarının özelliklerini, yapım aşamalarını açıklar/sıralar. |
1. | Mastering The Art of French Cooking ,Julia Child |
2. | Dünya Mutfağı Tatlı Tarifleri, Boyut Yayınevi |
3. | Tatlılar Pasta ve Kurabiyeler, Sis Yayıncılık |
Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
---|---|---|
Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|---|
Kuramsal Ders | 13 | 0 | 1 | 13 |
Uygulamalı Ders | 13 | 0 | 1 | 13 |
Ödev | 8 | 0 | 2 | 16 |
Ara Sınav | 1 | 4 | 1 | 5 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 6 | 1 | 7 |
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 54 |
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | |
OÇ-1 | 3 | 3 | 4 | ||||
OÇ-2 | 3 | 4 | |||||
OÇ-3 | 2 | 4 | |||||
OÇ-4 | 2 | 3 | 3 | ||||
OÇ-5 | 3 | 3 | 3 | 3 | |||