Ders Kodu | : EU267 |
Ders Türü | : Bölüm Dışı Seçmeli |
Ders Grubu | : Önlisans |
Eğitim Dili | : Türkçe |
Staj Durumu | : Yok |
Teori | : 2 |
Uyg. | : 0 |
Kredi | : 2 |
Laboratuvar | : 0 |
AKTS | : 2 |
Arı ürünleri hakkında bilgi vererek tanıtmak ve bu ürünlerin insan sağlığı açısından önemini öğretirken kullanımında ve depolamasında dikkat edilecek hususların öğretilmesi ve tüketici bilincinin de oluşturulması amaçlanmaktadır.
Temel arı ürünlerinden bal, polen, arı sütü ve propolisin arılar tarından toplanması ve üretilmesi, bileşimleri, insan sağlı üzerine etkileri, kulanımı
Öğr. Gör. Ali Kemali ÖZUĞUR |
1. | Arı Ürünlerini bilir |
2. | Önemli nektar, polen, propolis kaynaklarını öğrenme |
3. | Bal, polen, arı sütü, propolis bileşimlerini öğrenme |
4. | Bu ürünlerin arı ve insanlar tarafından ne amaçlarla kullanıldığını öğrenme |
5. | arıcılık faaliyetlerini bilir |
1. | Modern Arıcılık Teknikleri (Prof. Dr. Musin Doğaroğlu ISBN:975-94210-0-3 |
2. | 2. Arıcılığın Temel Esasları (Prof. Dr. Ferhat Genç, Doç. Dr. Ahmet Dodoloğlu Atatürk Ü. Ziraat Fak.Yayınları No:160) |
3. | Çiçekten sofraya Balın Öyküsü(Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, ISBN 978-975-08-1323-8 |
Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
---|---|---|
Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|---|
Kuramsal Ders | 2 | 0 | 14 | 28 |
Uygulamalı Ders | 1 | 0 | 14 | 14 |
Arazi Çalışması | 2 | 0 | 1 | 2 |
Bireysel Çalışma | 1 | 0 | 2 | 2 |
Ara Sınav | 1 | 0 | 1 | 1 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 0 | 1 | 1 |
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 48 |
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | |
OÇ-1 | 2 | ||||||
OÇ-2 | |||||||
OÇ-3 | 2 | 2 | |||||
OÇ-4 | |||||||
OÇ-5 | 3 | 3 | |||||