Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Arı ve Arıcılık Ürünleri
Ders Kodu: EU267
Ders Türü: Bölüm Dışı Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 2
Amaç

Arı ürünleri hakkında bilgi vererek tanıtmak ve bu ürünlerin insan sağlığı açısından önemini öğretirken kullanımında ve depolamasında dikkat edilecek hususların öğretilmesi ve tüketici bilincinin de oluşturulması amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

Temel arı ürünlerinden bal, polen, arı sütü ve propolisin arılar tarından toplanması ve üretilmesi, bileşimleri, insan sağlı üzerine etkileri, kulanımı

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Ali Kemali ÖZUĞUR
Öğrenme Çıktıları
1.Arı Ürünlerini bilir
2.Önemli nektar, polen, propolis kaynaklarını öğrenme
3.Bal, polen, arı sütü, propolis bileşimlerini öğrenme
4.Bu ürünlerin arı ve insanlar tarafından ne amaçlarla kullanıldığını öğrenme
5.arıcılık faaliyetlerini bilir
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.Modern Arıcılık Teknikleri (Prof. Dr. Musin Doğaroğlu ISBN:975-94210-0-3
2.2. Arıcılığın Temel Esasları (Prof. Dr. Ferhat Genç, Doç. Dr. Ahmet Dodoloğlu Atatürk Ü. Ziraat Fak.Yayınları No:160)
3. Çiçekten sofraya Balın Öyküsü(Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, ISBN 978-975-08-1323-8
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
1. Hafta - Teorik
Arı Ürünlerine Giriş
1. Hafta - Uygulama
Arı Ürünleri
2. Hafta - Teorik
Arıcılıkta Önemli Bitkisel Kaynaklar
2. Hafta - Uygulama
Arıcılıkta Önemli Bitkisel Kaynakların gösterimi
3. Hafta - Teorik
Arıcılıkta Önemli Bitkisel Kaynaklar
3. Hafta - Uygulama
Arıcılıkta Önemli Bitkisel Kaynakların gösterimi
4. Hafta - Teorik
Bal- Balın Oluşumu- Bileşimi
4. Hafta - Uygulama
bal çeşitleri
5. Hafta - Teorik
Balın Fiziksel Özellikleri
5. Hafta - Uygulama
Balın Fiziksel Özellikleri hakkında gösterim
6. Hafta - Teorik
Balın Biyolojik Özellikleri ve Kristalleşmeyi önleme
6. Hafta - Uygulama
kristalleşmeyi önleme
7. Hafta - Teorik
Arı sütü- Bileşimi
7. Hafta - Uygulama
Arı sütü üretimi
8. Hafta - Ara Sınav (Vize)
ARA SINAV
9. Hafta - Teorik
Polen - Bileşimi
9. Hafta - Uygulama
polenle ilgi gösterim
10. Hafta - Teorik
Propolis- Bileşimi
10. Hafta - Uygulama
Arazi çalışması
11. Hafta - Teorik
Arı Ürünlerinin İnsan Sağlığındaki Önemi
11. Hafta - Uygulama
Arı ürünlerinin tadımı
12. Hafta - Teorik
Arı Ürünlerinin İnsan Sağlığındaki Önemi
12. Hafta - Uygulama
Arı Ürünlerinin İnsan Sağlığındaki Önemi
13. Hafta - Teorik
Teknik arıcılıkta elde edilen arı ürünleri üretim, saklama ve satışı
13. Hafta - Uygulama
arazi çalışması
14. Hafta - Teorik
teknik arıcılıkta elde edilen arı ürünleri üretim, saklama ve satışı
14. Hafta - Uygulama
arazi çalışması
15. Hafta - Teorik
teknik arıcılıkta elde edilen arı ürünleri üretim, saklama ve satışı
15. Hafta - Uygulama
Arazi çalışması
16. Hafta - Dönem Sonu Sınavı (Final)
YARIYIL SONU SINAVI
Değerlendirme
Değerlendirme TürüAdetYüzde
Ara Sınav (Vize)1%40
Dönem Sonu Sınavı (Final)1%60
İş Yükü Hesaplaması
EtkinlikSayısıÖn HazırlıkSüreToplam Iş Yükü (Saat)
Kuramsal Ders201428
Uygulamalı Ders101414
Arazi Çalışması2012
Bireysel Çalışma1022
Ara Sınav1011
Dönem Sonu Sınavı1011
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat)48
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi
PÇ-1
PÇ-2
PÇ-3
PÇ-4
PÇ-5
PÇ-6
PÇ-7
OÇ-1
2
OÇ-2
OÇ-3
2
2
OÇ-4
OÇ-5
3
3
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu