1. Hafta - Teorik
Mikrobiyolojinin tarihçesi
2. Hafta - Teorik
Mikroorganizmaların sınıflandırılması
3. Hafta - Teorik
Bakteriler, bakterilerin şekil ve dizilişleri, bakterilerde involüsyon, bakterilerde hücre yapısı
4. Hafta - Teorik
Riketsiyalar, Mavi yeşil algler, funguslar, protozoonlar
5. Hafta - Teorik
Algler, virusler, mikroorganizmalarda beslenme, besiyeri
6. Hafta - Teorik
Üremeye tesir eden çevre faktörleri, Mikroorganizmaların üreme eğrisi, mikroorganizmaların kontrol altına alınması
7. Hafta - Teorik
Aseptik Çalışma Tekniği ve Numune Alma Hijyen Kontrol Numuneleri
8. Hafta - Ara Sınav (Vize)
Ara Sınav (Vize)
9. Hafta - Teorik
Sterilizasyon Ön Hazırlıkları, Sterilizasyon, Ekim Yapma Besiyeri Hazırlanması, İnkübasyon, Dilüsyon Sıvısı ve serisi Hazırlama
10. Hafta - Teorik
Koloni Morfolojisi Saf Kültür Eldesi
11. Hafta - Teorik
Preparat Hazırlanması, Mayalar ve genel özellikleri / Bakteri Endosporları ve Spor Boyama
12. Hafta - Teorik
Mikroskopta İnceleme
13. Hafta - Teorik
Mikroorganizma Hücrelerini İnceleme, Mikroorganizmalar arasındaki ilişkiler / Besiyeri hazırlanması, ekim yapılması ve mikroorganizma sayımı
14. Hafta - Teorik
Mikrobiyolojik metotlar / Mikroorganizmaların izolasyon ve identifikasyonları
15. Hafta - Teorik
Lamlarda Sayım
16. Hafta - Dönem Sonu Sınavı (Final)
YARIYIL SONU SINAV