Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Hayvansal Üretim
Ders Kodu: GT121
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 2
Amaç

Bu ders ile öğrencilere Dünya ve Türkiye’de hayvancılığın önemini ve durumunu kavrama, hayvan ırklarını tanıma, kaliteli, ekonomik ve fazla miktarda hayvansal ürün elde edebilmek için yetiştirme, ıslah, bakım ve beslenmeleri konusunda bilgi yeterliliğinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

Dünya ve Türkiye’de hayvan yetiştiriciliğinin önemi ve durumu. Çiftlik hayvanlarında üreme, genetik ıslah, yönetim, bakım, besleme, pratik yetiştirme işleri ve sağlık koruma, yüksek kalitede hayvansal ürün üretimi

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Doç. Dr. Okan ATAY
Prof. Dr. Özdal GÖKDAL
Öğrenme Çıktıları
1.Sığır yetiştiriciliğinin yararlarını bilir.
2.Sığırcılık işletme şekillerini tanır
3.Sığırcılık işletmelerinde uygulanması gereken pratik yetiştirme işlerini bilir.
4.Koyun yetiştiricliğinde yetiştirme işleri, bakım-besleme, sağlık koruma, barındırma konularını öğrenir.
5.Keçi yetiştiricliğinde yetiştirme işleri, bakım-besleme, sağlık koruma, barındırma konularını öğrenir.
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.Hayvan Yetiştirme (Yetiştiricilik). Mehmet ERTUĞRUL (Ed.). 1997. Ankara Üniv.Ziraat FAkültesi
2.Hayvan Yetiştirme İlkeleri. Hakkı Emsen. 1992. Atatürk Üniv. Yayınları: 720, Ziraat Fakültesi Yayınları: 720, Ders Kitapları Serisi: 62, Erzurum.
3.Hayvan Yetiştirme İlkeleri, Metin ŞENGONCA. 2005. Ege Üniv. Yayınları Ziraat Fakültesi Yayın No: 534, ISBN: 975-483-666-3, İzmir.
4.Ulusal ve Uluslararası Zootekni Bilim Kongreleri Bildirileri
5.Diğer kaynaklar (Süreli Yayınlar, Makale ve Bildiriler, Güncel TÜİK ve FAO İstatistikleri, Ders notları, Güncel sektör dergileri)
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
1. Hafta - Teorik
Hayvancılığın tanımı, ekonomideki yeri ve önemi
2. Hafta - Teorik
Dünyada ve Türkiye’de hayvancılığın önemi ve durumu
3. Hafta - Teorik
Sığır Yetiştiriciliğinin Önemi
4. Hafta - Teorik
Sığırlardan süt üretimi
5. Hafta - Teorik
Sığırlardan süt üretimi
6. Hafta - Teorik
Sığırlardan süt üretimi
7. Hafta - Teorik
Sığırlardan et üretimi
8. Hafta - Ara Sınav (Vize)
ARA SINAV
9. Hafta - Teorik
Sığırlardan et üretimi
10. Hafta - Teorik
Çiftlik hayvanlarında üreme
11. Hafta - Teorik
Çiftlik hayvanlarında üreme
12. Hafta - Teorik
Hayvan ıslahı
13. Hafta - Teorik
Koyun yetiştiriciliği
14. Hafta - Teorik
Koyun yetiştiriciliği
15. Hafta - Teorik
Keçi yetiştiriciliği
16. Hafta - Dönem Sonu Sınavı (Final)
YARIYIL SONU SINAVI
Değerlendirme
Değerlendirme TürüAdetYüzde
Ara Sınav (Vize)1%40
Dönem Sonu Sınavı (Final)1%60
İş Yükü Hesaplaması
EtkinlikSayısıÖn HazırlıkSüreToplam Iş Yükü (Saat)
Kuramsal Ders140228
Okuma7017
Ara Sınav1718
Dönem Sonu Sınavı1718
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat)51
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi
PÇ-1
PÇ-2
PÇ-3
PÇ-4
PÇ-5
PÇ-6
PÇ-7
OÇ-1
2
3
OÇ-2
2
3
OÇ-3
2
3
OÇ-4
2
3
OÇ-5
2
3
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu