Ders Kodu | : GT124 |
Ders Türü | : Zorunlu |
Ders Grubu | : Önlisans |
Eğitim Dili | : Türkçe |
Staj Durumu | : Yok |
Teori | : 2 |
Uyg. | : 0 |
Kredi | : 2 |
Laboratuvar | : 0 |
AKTS | : 3 |
Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak raf ömrünü uzatan katkı maddelerini , duyusal özellikleri modifiye etmek için katkı maddelerini , beslenme değerini artırmak İçin kullanılan katkı maddelerini ve işlem yardımcı maddelerinin özelliklerini ve sektörde kullanılan katkı maddelerini öğretmek amaçlanmaktadır.
Katkı maddelerinin tanımı ve önemi. Raf ömrünü uzatan katkı maddeleri, duyusal özellikleri etkileyen katkı maddeleri, beslenme değerini etkileyen katkı maddeleri, işlem yardımcı maddeleri
Öğr. Gör. Engin YARALI |
1. | Raf ömrünü uzatan katkı maddelerini bilir |
2. | Duyusal özellikleri modifiye etmek için kullanılan katkı maddelerini bilir |
3. | Beslenme değerini artırmak İçin katkı maddelerini bilir |
4. | İşlem yardımcı maddelerini bilir |
5. | Gıda sektöründe kullanılan katkı maddelerinin kullanımı hakkında bilgi sahibi olur |
1. | Gıda Katkı Maddeleri. Prof.Dr.Songül Çakmakçı. Yard.Doç.Dr.İlyas Çelik. 2004. Atatürk Ünv.Zir Fak.Ders yay. |
2. | Gıda Katkı Maddeleri. Prof.Dr.Tomris Altuğ. 2009. Ege Ünv. Gıda Müh. |
3. | Gıda Katkı Maddeleri ve İnsan Sağlığına Etkileri. Emine Aksoydan. 2012. Mikado yay. |
4. | Öğretim Elemanı Ders Notları (Öğr.Gör.Dr. Engin Yaralı) |
Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
---|---|---|
Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|---|
Kuramsal Ders | 2 | 0 | 14 | 28 |
Ödev | 2 | 0 | 8 | 16 |
Okuma | 3 | 0 | 8 | 24 |
Kısa Sınav | 1 | 3 | 1 | 4 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 3 | 1 | 4 |
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 76 |
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | |
OÇ-1 | 5 | 4 | |||||
OÇ-2 | 5 | 4 | |||||
OÇ-3 | 5 | ||||||
OÇ-4 | 5 | 3 | |||||
OÇ-5 | 5 | 4 | |||||