Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Özel Gıda Ürünleri
Ders Kodu: GT136
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: N/A
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Bu ders ile öğrencilere; tekniğine uygun olarak özel gıdaların üretim kontrolünün kazandırılması amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

Bal, pekmez, çikolata, lokum, tahin helvası, yumuşak ve sert şekerlemeler, ketçap ve mayonez, toz halindeki gıdaların üretimi.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Ali GÖNCÜ
Öğrenme Çıktıları
2.Pekmez üretimini kontrol edebilme
3.Çikolata üretimini öğrenebilme
4.Lokum üretimini öğrenebilme
5.Tahin helvası üretimini öğrenebilme
6.Yumuşak şeker üretimini öğrenebilme
7.Sert şeker üretimini öğrenebilme
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.Özel Gıdalar Teknolojisi. Prof.Dr.Ali Altan. Çukurova Ünv. Zir. Fak. 2005.
2.Gıda teknolojisi. Prof.Dr. Arsan Bilişli. Sidaş yay. 2010.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
1. Hafta - Teorik
Balın özellikleri ve üretimi
1. Hafta - Ön Hazırlık
Okuma- ders notları
2. Hafta - Teorik
Diğer arı ürünleri (arı sütü, polen, propolis, arı zehri)
3. Hafta - Teorik
Pekmez üretimi ve pekmezde kalite
4. Hafta - Teorik
Çikolata üretimi ve çikolatada kalite
4. Hafta - Ön Hazırlık
Okuma- ders notları
5. Hafta - Teorik
Lokum üretimi ve lokumda kalite
5. Hafta - Ön Hazırlık
Okuma - ders notları
6. Hafta - Teorik
Lokumda kalite. Tahin helvası üretimi
7. Hafta - Teorik
Tahin helvasında kalite
8. Hafta - Ara Sınav (Vize)
Ara sınav
9. Hafta - Teorik
Yumuşak şekerleme üretimi
10. Hafta - Teorik
Sert şekerleme üretimi
11. Hafta - Teorik
Yumuşak ve sert şekerlemede kalite
12. Hafta - Teorik
Ketçap üretimi
13. Hafta - Teorik
Mayonez üretimi
14. Hafta - Teorik
Toz halindeki gıdaların üretimi
14. Hafta - Ön Hazırlık
Okuma - ders notları
15. Hafta - Teorik
Toz halindeki gıdaların üretimi ve kalite
16. Hafta - Dönem Sonu Sınavı (Final)
Final sınavı
Değerlendirme
Değerlendirme TürüAdetYüzde
Ara Sınav (Vize)1%40
Dönem Sonu Sınavı (Final)1%60
İş Yükü Hesaplaması
EtkinlikSayısıÖn HazırlıkSüreToplam Iş Yükü (Saat)
Kuramsal Ders311445
Bireysel Çalışma71114
Kısa Sınav110111
Dönem Sonu Sınavı110111
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat)81
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi
PÇ-1
PÇ-2
PÇ-3
PÇ-4
PÇ-5
PÇ-6
PÇ-7
OÇ-2
5
4
2
2
3
2
3
OÇ-3
5
4
2
2
3
2
3
OÇ-4
5
4
2
2
3
2
3
OÇ-5
5
4
2
2
3
2
3
OÇ-6
5
4
2
2
3
2
3
OÇ-7
5
4
2
2
3
2
3
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu