
| Ders Kodu | : REM305 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Gastronominin ülkelerin ve kentlerin tanıtılması ve pazarlanmasına yönelik genel bilgiler dahilinde, hangi ülkelerin kendi mutfaklarını ve gastronomik özelliklerini ne şekilde tanımladığına ve pazarladığına yönelik temel bilgilerin verilmesi amaçlanmıştır.
Ders kapsamında gastronominin turizmle ilişkisi, gastronominin ülkelerde ne şekilde şekillendiği ve ülkelerin ve ülkeler özelinde kentlerin ve bölgelerin gastronomiyi ne şekilde pazarladığına dair genel bilgiler verilmektedir.