Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gastronomi Turizmi
Ders Kodu: REM305
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Gastronominin ülkelerin ve kentlerin tanıtılması ve pazarlanmasına yönelik genel bilgiler dahilinde, hangi ülkelerin kendi mutfaklarını ve gastronomik özelliklerini ne şekilde tanımladığına ve pazarladığına yönelik temel bilgilerin verilmesi amaçlanmıştır.

Özet İçerik

Ders kapsamında gastronominin turizmle ilişkisi, gastronominin ülkelerde ne şekilde şekillendiği ve ülkelerin ve ülkeler özelinde kentlerin ve bölgelerin gastronomiyi ne şekilde pazarladığına dair genel bilgiler verilmektedir.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri