Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda ve Personel Hijyeni
Ders Kodu: BDB216
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 2
Amaç

Gıda işletme hijyeninin temel prensiplerini değerlendirmek, gıda işleme tesislerinde gıda güvenliğini sağlamak, hijyenik pratikler, HACCP ve ISO 22000 hakkında öğrencileri bilgi sahibi yapmaktır.

Özet İçerik

Sanitasyon ve sanitasyonun önemini, sanitasyonla mikroorganizmalar arasındaki ilişkiyi, HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları Sistemi), çeşitli gıda işleme alanlarında sanitasyon uygulamalarını, temizleme bileşiklerini ve atıkları kapsar.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri