
| Ders Kodu | : BDB216 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Gıda işletme hijyeninin temel prensiplerini değerlendirmek, gıda işleme tesislerinde gıda güvenliğini sağlamak, hijyenik pratikler, HACCP ve ISO 22000 hakkında öğrencileri bilgi sahibi yapmaktır.
Sanitasyon ve sanitasyonun önemini, sanitasyonla mikroorganizmalar arasındaki ilişkiyi, HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları Sistemi), çeşitli gıda işleme alanlarında sanitasyon uygulamalarını, temizleme bileşiklerini ve atıkları kapsar.