Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Öğretim Planı
1. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Uzmanlık Alan I Zorunlu 8
Zorunlu Ders Zorunlu 5
Seçmeli I Bölüm Seçmeli 15
Toplam AKTS Puanı   28
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Uzmanlık Alan Dersi I
UZM701
Zorunlu 8 0 8
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
GAST511
Zorunlu 3 0 5
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Menü Planlama
GAST501
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Kültür Sanat ve Gastronomi
GAST502
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Moleküler Gastronomi ve Moleküler Mutfak
GAST503
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Diyet, Beslenme ve Sağlık
GAST505
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Yemek Blogları ve Reklam Çalışmaları
GAST504
Bölüm Seçmeli 3 0 5
İletişim ve Mutfak
GAST506
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Yiyecek- İçecek İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi
GAST507
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Yöresel Mutfakta Alan Araştırma Yöntemleri
GAST510
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Misafir İlişkileri Yönetimi
GAST514
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Yiyecek-İçecek Sektöründe Pazarlama Stratejileri
GAST515
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Yiyecek-İçecek Yönetimi
GAST517
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Dünya Mutfakları
GAST516
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Proje Geliştirme
GAST518
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Sosyoloji ve Gastronomi
GAST519
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Mutfak, Çevre ve Sürdürebilirlik
GAST520
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Yiyecek-İçecek Sektöründe Uluslararası Yeni Trendler
GAST521
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Tüketici Davranışları
GAST523
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Yiyecek-İçecek Sektöründe Güncel Sorunlar
GAST528
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Nicel Araştırma Yöntemleri
GAST590
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Deneysel Yiyecek Hazırlama Teknikleri
GAST591
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ar-Ge ve Proje Geliştirme
GAST592
Bölüm Seçmeli 3 0 5
2. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Seminer Zorunlu 4
Uzmanlık Alan II Zorunlu 8
Seçmeli II Bölüm Seçmeli 20
Toplam AKTS Puanı   32
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Seminer
SEM702
Zorunlu 0 2 4
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Uzmanlık Alan Dersi II
UZM702
Zorunlu 8 0 8
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Menü Planlama
GAST501
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Kültür Sanat ve Gastronomi
GAST502
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Moleküler Gastronomi ve Moleküler Mutfak
GAST503
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Diyet, Beslenme ve Sağlık
GAST505
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Yemek Blogları ve Reklam Çalışmaları
GAST504
Bölüm Seçmeli 3 0 5
İletişim ve Mutfak
GAST506
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Yiyecek- İçecek İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi
GAST507
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Yöresel Mutfakta Alan Araştırma Yöntemleri
GAST510
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Misafir İlişkileri Yönetimi
GAST514
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Yiyecek-İçecek Sektöründe Pazarlama Stratejileri
GAST515
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Yiyecek-İçecek Yönetimi
GAST517
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Dünya Mutfakları
GAST516
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Proje Geliştirme
GAST518
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Sosyoloji ve Gastronomi
GAST519
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Mutfak, Çevre ve Sürdürebilirlik
GAST520
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Yiyecek-İçecek Sektöründe Uluslararası Yeni Trendler
GAST521
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Tüketici Davranışları
GAST523
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Yiyecek-İçecek Sektöründe Güncel Sorunlar
GAST528
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Nicel Araştırma Yöntemleri
GAST590
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Deneysel Yiyecek Hazırlama Teknikleri
GAST591
Bölüm Seçmeli 3 0 5
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ar-Ge ve Proje Geliştirme
GAST592
Bölüm Seçmeli 3 0 5
3. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Tez Çalışması I Zorunlu 22
Uzmanlık Alan III Zorunlu 8
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Tez Çalışması I
TEZ701
Zorunlu 0 1 22
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Uzmanlık Alan Dersi III
UZM703
Zorunlu 8 0 8
4. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Tez Çalışması II Zorunlu 22
Uzmanlık Alan IV Zorunlu 8
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Tez Çalışması II
TEZ702
Zorunlu 0 1 22
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Uzmanlık Alan Dersi IV
UZM704
Zorunlu 8 0 8
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
2026