Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Öğretim Planı
1. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu Ders Grubu 01 Zorunlu 5
Seçmeli Ders Grubu 01 Bölüm Seçmeli 25
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
İşlevsel Besinler
BDY503
Zorunlu 2 2 5
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Besinlerdeki İşleme Yöntemlerinin Besin Maddeleri ile İlişkisi
BDY502
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Besin Öğesi-Besin Öğesi Etkileşimi
BDY504
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Besinlerde Bulunan Endokrin Bozucular
BDY505
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Besin Güvenliği ve İlgili Yasal Düzenlemeler
BDY521
Bölüm Seçmeli 2 0 5
Besin Seçimi ve Tüketici Algısı
BDY522
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Besin Kalitesi
BDY523
Bölüm Seçmeli 2 2 5
İleri Beslenmede Besin Grupları
BDY524
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Beslenme ve Diyetetik Alanında Kullanılan İndeksler
BDY525
Bölüm Seçmeli 2 0 5
Küfler, Mikotoksinler ve Sağlık
BDY526
Bölüm Seçmeli 2 0 5
Besin İlaç Etkileşimleri
BDY527
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Kronik Hastalıklar ve Beslenme
BDY529
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Özel Durumlarda Beslenme
BDY531
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Diabetes Mellitus ve Beslenme
BDY533
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Gebe Emzikli Beslenmesi
BDY534
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Satınalma ve Depolama Teknikleri
BDY535
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Menü Planlama
BDY536
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Doğuştan Metabolizma Hastalıklarında Beslenme
BDY537
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Paranteral-Enteral Beslenme
BDY538
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Sindirim Sistemi Hastalıklarında Beslenme
BDY539
Bölüm Seçmeli 2 2 5
İşçi Beslenmesi
BDY540
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Bilimsel Araştırma Teknikleri
BDY541
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Araştırma ve Yayın Etiği
BDY542
Bölüm Seçmeli 2 0 2
2. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu Ders Grubu 02 Zorunlu 15
Seçmeli Ders Grubu 02 Bölüm Seçmeli 15
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Serbest Radikallerin Etkileri ve Antioksidanların Beslenmedeki Önemi
BDY528
Zorunlu 2 2 5
Dönem Projesi
BDY702
Zorunlu 0 2 10
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Besinlerdeki İşleme Yöntemlerinin Besin Maddeleri ile İlişkisi
BDY502
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Besin Öğesi-Besin Öğesi Etkileşimi
BDY504
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Besinlerde Bulunan Endokrin Bozucular
BDY505
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Besin Güvenliği ve İlgili Yasal Düzenlemeler
BDY521
Bölüm Seçmeli 2 0 5
Besin Seçimi ve Tüketici Algısı
BDY522
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Besin Kalitesi
BDY523
Bölüm Seçmeli 2 2 5
İleri Beslenmede Besin Grupları
BDY524
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Beslenme ve Diyetetik Alanında Kullanılan İndeksler
BDY525
Bölüm Seçmeli 2 0 5
Küfler, Mikotoksinler ve Sağlık
BDY526
Bölüm Seçmeli 2 0 5
Besin İlaç Etkileşimleri
BDY527
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Kronik Hastalıklar ve Beslenme
BDY529
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Özel Durumlarda Beslenme
BDY531
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Diabetes Mellitus ve Beslenme
BDY533
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Gebe Emzikli Beslenmesi
BDY534
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Satınalma ve Depolama Teknikleri
BDY535
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Menü Planlama
BDY536
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Doğuştan Metabolizma Hastalıklarında Beslenme
BDY537
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Paranteral-Enteral Beslenme
BDY538
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Sindirim Sistemi Hastalıklarında Beslenme
BDY539
Bölüm Seçmeli 2 2 5
İşçi Beslenmesi
BDY540
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Bilimsel Araştırma Teknikleri
BDY541
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Araştırma ve Yayın Etiği
BDY542
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
2026