Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Öğretim Planı
1. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu Ders Grubu 001 Zorunlu 6
Seçmeli Ders Gurubu 001 Bölüm Seçmeli 24
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Proje Hazırlama
GMP627
Zorunlu 3 0 6
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Gıda Toksikolojisi
GMP601
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Baharat Teknolojisi
GMP602
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Lezzet Bileşikleri
GMP603
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Emülsiyonları
GMP604
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Yağlı Tohumlardan Ham Yağ Üretim Teknikleri
GMP605
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Yemeklik Yağ Rafinasyon Teknolojisi
GMP607
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Özel Süt Ürünleri Teknolojileri
GMP608
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Peynir Suyu Değerlendirme Metotları
GMP609
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Süt Endüstrisinde Yardımcı Maddeler
GMP610
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda İşlemede Analiz ve Modelleme
GMP611
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıdalarda Su ve Su Aktivitesi
GMP612
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Biyoteknolojisinde Özel Konular
GMP613
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Laktik Asit Bakterilerinin Özellikleri ve Gıda Endüstrisinde Kullanımı
GMP614
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Kaynaklı Patojen Mikroorganizmalar
GMP615
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Beslenme Biyokimyası
GMP616
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Alerjenleri
GMP617
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Moleküler Biyolojide Kullanılan Yöntemler
GMP618
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Serbest Radikallerin Etkileri ve Antioksidanların Beslenmedeki Rolü
GMP619
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Mühendisliğinde Vakum Teknolojisi Uygulamaları
GMP620
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıdalarda Antioksidan Özellikli Maddeler ve Analiz Yöntemleri
GMP621
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıdalarda Renk Maddeleri ve Kullanımları
GMP622
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Et İşlemede Yeni Teknikler
GMP624
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Akademik Türkçe
TD200
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Kızartma Bilimi ve Teknolojisi
GMP625
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Mühendisliğinde Nanoteknoloji Uygulamaları
GMP626
Bölüm Seçmeli 3 0 8
2. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu Ders Grubu 002 Zorunlu 6
Seçmeli Ders Gurubu 002 Bölüm Seçmeli 24
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Seminer I
SEM805
Zorunlu 0 2 6
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Gıda Toksikolojisi
GMP601
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Baharat Teknolojisi
GMP602
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Lezzet Bileşikleri
GMP603
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Emülsiyonları
GMP604
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Yağlı Tohumlardan Ham Yağ Üretim Teknikleri
GMP605
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Yemeklik Yağ Rafinasyon Teknolojisi
GMP607
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Özel Süt Ürünleri Teknolojileri
GMP608
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Peynir Suyu Değerlendirme Metotları
GMP609
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Süt Endüstrisinde Yardımcı Maddeler
GMP610
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda İşlemede Analiz ve Modelleme
GMP611
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıdalarda Su ve Su Aktivitesi
GMP612
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Biyoteknolojisinde Özel Konular
GMP613
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Laktik Asit Bakterilerinin Özellikleri ve Gıda Endüstrisinde Kullanımı
GMP614
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Kaynaklı Patojen Mikroorganizmalar
GMP615
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Beslenme Biyokimyası
GMP616
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Alerjenleri
GMP617
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Moleküler Biyolojide Kullanılan Yöntemler
GMP618
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Serbest Radikallerin Etkileri ve Antioksidanların Beslenmedeki Rolü
GMP619
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Mühendisliğinde Vakum Teknolojisi Uygulamaları
GMP620
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıdalarda Antioksidan Özellikli Maddeler ve Analiz Yöntemleri
GMP621
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıdalarda Renk Maddeleri ve Kullanımları
GMP622
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Et İşlemede Yeni Teknikler
GMP624
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Akademik Türkçe
TD200
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Kızartma Bilimi ve Teknolojisi
GMP625
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Mühendisliğinde Nanoteknoloji Uygulamaları
GMP626
Bölüm Seçmeli 3 0 8
3. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu Ders Grubu 003 Zorunlu 6
Seçmeli Ders Gurubu 003 Bölüm Seçmeli 24
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Seminer II
SEM806
Zorunlu 0 2 6
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Gıda Toksikolojisi
GMP601
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Baharat Teknolojisi
GMP602
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Lezzet Bileşikleri
GMP603
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Emülsiyonları
GMP604
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Yağlı Tohumlardan Ham Yağ Üretim Teknikleri
GMP605
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Yemeklik Yağ Rafinasyon Teknolojisi
GMP607
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Özel Süt Ürünleri Teknolojileri
GMP608
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Peynir Suyu Değerlendirme Metotları
GMP609
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Süt Endüstrisinde Yardımcı Maddeler
GMP610
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda İşlemede Analiz ve Modelleme
GMP611
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıdalarda Su ve Su Aktivitesi
GMP612
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Biyoteknolojisinde Özel Konular
GMP613
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Laktik Asit Bakterilerinin Özellikleri ve Gıda Endüstrisinde Kullanımı
GMP614
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Kaynaklı Patojen Mikroorganizmalar
GMP615
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Beslenme Biyokimyası
GMP616
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Alerjenleri
GMP617
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Moleküler Biyolojide Kullanılan Yöntemler
GMP618
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Serbest Radikallerin Etkileri ve Antioksidanların Beslenmedeki Rolü
GMP619
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Mühendisliğinde Vakum Teknolojisi Uygulamaları
GMP620
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıdalarda Antioksidan Özellikli Maddeler ve Analiz Yöntemleri
GMP621
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıdalarda Renk Maddeleri ve Kullanımları
GMP622
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Et İşlemede Yeni Teknikler
GMP624
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Akademik Türkçe
TD200
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Kızartma Bilimi ve Teknolojisi
GMP625
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Mühendisliğinde Nanoteknoloji Uygulamaları
GMP626
Bölüm Seçmeli 3 0 8
4. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu Ders Grubu 004 Zorunlu 30
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Doktora Yeterlik
YET800
Zorunlu 0 1 30
5. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu Ders Grubu 005 Zorunlu 30
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Tez Çalışması I
TEZ801
Zorunlu 0 1 22
Uzmanlık Alan Dersi I
UZM801
Zorunlu 8 0 8
6. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu Ders Grubu 006 Zorunlu 30
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Tez Çalışması II
TEZ802
Zorunlu 0 1 22
Uzmanlık Alan Dersi II
UZM802
Zorunlu 8 0 8
7. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu Ders Grubu 007 Zorunlu 30
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Tez Çalışması III
TEZ803
Zorunlu 0 1 22
Uzmanlık Alan Dersi III
UZM803
Zorunlu 8 0 8
8. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu Ders Grubu 008 Zorunlu 30
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Tez Çalışması IV
TEZ804
Zorunlu 0 1 22
Uzmanlık Alan Dersi IV
UZM804
Zorunlu 8 0 8
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
2026